top of page
De-Mient-web.png
logoActieAlkmaar.png

Mijter-actie!

Scan elke dag de QR code van één van de vele mijters in de etalages in de binnenstad, in winkelcentrum De Hoef of in winkelcentrum De Mare, voor surprises en cadeautjes!

Schuimpje02.png

Hoe werkt de Mijter-actie?

Alle deelnemende winkels krijgen van de organisatie een display in de vorm van een mijter om in de etalage te zetten. Op die display staat een QR-code afgebeeld. Als een bezoeker de QR-code scant, wordt er een verborgen pagina op deze website getoond. Op de pagina staat dan een boodschap die betrekking heeft op de Sinterklaas-periode en varieert van een oproep om naar de intocht te komen (ingesproken door de goedheiligman himself) tot “surprises en kadootjes”. Onder de surprises valt bijvoorbeeld een actie in een winkelgebied, een kleine wedstrijd, speurtocht, kleurplaat downloaden, kan van alles zijn. Onder kadootjes vallen ja, kadootjes! Ben jij de gelukkige die de QR code scant en leest Gefeliciteerd! Sinterklaas heeft een kadootje voor je klaarliggen bij die-en-die… dan heb je geluk.

We kunnen acties en prijzen zo kort of lang laten staan als we willen. Het bezoek op de verborgen pagina houden we nauwlettend in de gaten zodat er niet meer beloofd of weggegeven wordt dan we willen. In samenspraak met de winkeliers en het Sinterklaascommité bedenken we deze leuke acties. De snelheid waarmee we de verborgen pagina van nieuwe acties voorzien werkt urgentie en nieuwsgeirigheid in de hand. Uiteindelijk is het doel van de actie om de Sinterklaasperiode feestelijk te beleven en de aandacht gericht te krijgen op de winkels in De Mare, De Hoef en de binnenstad. Uitgebreide aandacht via de online kanalen van de winkelcentra, winkeliers, gemeente Alkmaar, Alkmaar Shopping en Prachtstad zorgen voor veel exposure.

In de praktijk werkt het als volgt: team de Haas maakt de site, houdt de actie-pagina bij, levert de display’s, daarbij ook een sticker met de QR-code voor op je gevel (dat scant lekker makkelijk) en levert de inhoud voor de socialmedia-kanalen. Bovendien levert team de Haas voorzetjes als het gaat om ideeën en acties. Als winkelier hoef je alleen maar mee te doen en, als je dat leukt vindt, mee te denken over leuke acties in jouw buurt.

Op deze manier kunnen we de Sinterklaasperiode in corona-tijd tóch feestelijk en (hopelijk) succesvol waarmaken.

bottom of page